SAÇ LAZERİ TEDAVİSİ

saç lazeri tedavisi nedir?

Saç Lazeri Tedavisi dışında lazer, birden fazla medikal alanda kullanılmaktadır. Örneğin; epilasyon, dövme sildirme, kılcal damar tedavileri başında gelir. Bunların dışında lazer uygulamasının en fazla kullanıldığı işlemlerden biri de saç dökülmesi tedavisi olmaktadır. Lazerler yardımı ile istenilen bölgeye düşük seviyeli lazer terapisi (“Low level laser teraphy”) uygulanır. Bazerler ısı üretmediği için soğuk lazer olarak isimlendirilir. Kısaca ağrısız ve acısız yöntemler ile saçlarının dökülmesinin önüne geçmek isteyen bireyler lazer tedavisinden faydalanabilirler. Sonuç olarak saç lazeri tedavisi ile saçlarının güçlenmesi, daha gür ve sağlıklı olması sağlanmaya çalışılmaktadır.

Saç lazeri tedavisi saç ekimi alanında da kullanılmaktadır. Başka bir deyişle saç Lazerleri kullanılarak daha başarılı saç ekimi operasyonları gerçekleştirmek mümkündür. Saç lazerleri donör bölgeyi güçlendirilerek, ekim anında güçlü kökler ile ekim işlemini daha verimli hale getirir. Ekim işleminden 1 ay sonra başlanarak hastalara 8-10 seans arasında lazer tedavisi uygulanır. Bu sayede ekilen köklerin daha kuvvetli tutulması sağlanır. Hücrelerin uyarılmasını sağlayan soğuk lazer demetleri; doku üzerinde kanlanmayı artırır. Dolayısıyla saç köklerinin daha verimli beslenmesini ve oksijenlenmesini sağlamakta ve ekim işleminin başarısı artırılmaktadır.

Düşük seviyeli lazer tedavisi, dokuların onarılmasını ve kalitesini artıran bir tedavidir. Aynı şekilde dokuda oluşabilecek iltihabı gidermek ve ağrıyı hafifletmek için de lazer tedavisi uygulanır. Vücudun değişik bölgelerinde de kullanılabilen lazer tedavisi, Amerikan Sağlık Örgütü onaylı bir tedavidir. Bu Lazer terapisinin diğer adları arasında soğuk lazer, düşük seviyeli lazer (LLLT), biyostimulasyon lazeri, terapötik lazer ve Fotobiyomodülasyon (PBM)  bulunur. Yüksek güçlü lazerler dokuya zarar verebilirken, düşük güçlü lazerlerin zarar vermeden sadece uyardığı ve hücreleri işlevlerini arttırmaya teşvik ettiği uzmanlar tarafından kabul görmektedir.

Saç Neden Dökülür?

DHT olarak da bilinen “Dihidrotestesteron” saç foliküllerinin dolgulu, sağlıklı, güçlü saç üretimini durdurmasına neden olur. Sonrasında saç üretemeyen foliküller zaman içerisinde hücresel atık ürünlerle ve diğer maddelerle tıkanır ve tamamen ölür.

Kişiye lokal anestezi uygulanarak işleme başlanır ve saç kökleri mikro motor kullanılarak belirlenen donör bölgesinden 0,6-0,8 mm arasında değişen mikro uçlar ile alınır. Genel olarak ense bölgesi donör bölge olarak seçildiği gibi alınacak greftlerin yetersiz olması durumunda göğüs bölgesinden de kök alınabilmektedir.

Greftler alındıktan sonra saç ekim yöntemine de adını veren safir uçlu bıçaklarla kanal açma işlemine geçilir. Daha öncesinde belirlenen bölgeye cerrahi uzmanlar tarafından, dokuya zarar vermeyen safir uçlarla kanal açma işlemi gerçekleşir. Fue yöntemi ile açılan bu kanallara, alınan greftler tek tek ekilerek operasyon tamamlanır.

saç lazeri tedavisi kimlere yapılır?

Saç Neden Seyrekleşir?

Kafa derimizdeki saç folikülleri 2-4 kıl saç üretirler. Stres, gebelik, emzirme, genetik faktörler, DHT hormonu, kemoterapi , çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri bu foliküllerin ürettiği kıl miktarında azalma ve zaman içerisinde kalanları zayıflatarak incelmelerine sebep olur.

Saç lazeri nasıl uygulanır?

Saç lazeri tedavisi ile düşük doz lazer ışınları belli zaman aralıklarıyla hastaların saç köklerine uygulanır. Sonrasında metabolizmayı hücresel olarak ve protein sentezini uyarır. Cildi ve cilt altını esas alan lazer ışınları; saç köklerinin zayıflamış bölgelerini uyararak kan dolaşımını arttırır. Sonuç olarak saç kökü gelişimine ve incelmiş yapıdaki saçların kalınlaşmasına yardımcı olur. Bu yöntem ile saç üretemeyen foliküller yeniden harekete geçirilir ve saç üretimine başlayabilir. Bunun yanında tek kıl üreten foliküller birden fazla kıl üretmeye başlar. Lazer yöntemi sağlıksız zayıf saçları olan ve dökülen; 18 yaşını tamamlamış bütün kişilere uygulanabilmektedir. En önemlisi tedavi başlangıcında öncelikle canlılığını yitirmiş cansız saçlar merkeze alınır.

Zamanla incelmeye başlayan, zayıflamış, kırılan ve parlaklığını yitiren saçlar bu tedavi yöntemi ile tekrar canlandırılıp ve saçların dökülmesinin önüne geçilir. Tedavi  8-10 haftalık düzenli kürler halinde uygulanmalıdır. Ayrıca hastaların saç sağlığını olumsuz etkilemesine sebep olmayacak profesyonel saç bakım ürünleri ve şampuanlar kullanmalıdır. Tedavi başladıktan sonra 2 ayda etkisini gösterir ve 3.aydan sonra gözle görülür sonuçlar elde edilir. Son olarak tedaviye en az 8-10 hafta, haftada bir seansla devam edilmesi gerekir .

Lazer Yöntemi Esnasında Ağrı Acı olur mu?

Saç lazeri tedavisi yönteminde herhangi bir kesik benzeri cerrahi müdahaleye başvurulmaz. Dolayısıyla iğne ile enjeksiyon ve ısı ile uyarım işlemleri yapıldığı için ağrı ve acı hissedilmez. Sonuç olarak kişiler tedavi sırasında zamanlarını kitap, dergi, gazete veya dijital teknolojiyi kullanarak geçirebilirler

saç lazeri tedavisi nasıl  uygulanır?

Lazer Saç Tedavisi Nasıl Etki Gösterir?

  1. Saç köklerindeki faydalı besin maddelerinin emilimini arttırır.
  2. Metabolizmayı ve saçtaki kan dolaşımını destekler.
  3. Saç dökülmesini durdurur ve saçların yeniden güçlenmesini sağlar.
  4. Saç derinizin daha sağlıklı bir hal almasını sağlar
  5. Yağ salgılama sürecine yardımcı etkisi olur.
  6. Lazer ışınları, sitokrom C oksidaz üzerine etki sağlayarak adenozin trifosfat (ATP) üretimine yardımcı olur.
  7. Saç folikülü hücrelerinde döngüsel AMP’ye dönüştürülür, açığa çıkarılan enerji sayesinde saç uzaması için gerekli metabolik süreçler uyarılır
  8. Hücrelerden nitrik oksit salgılanımı, saç köklerine ihtiyacı olan besin ve oksijeni dağıtarak saçın bulunduğu deride damar oluşumunun artmasına neden olur.
  9. Aşırı DHT (saç dökülmesine sebep olan hormon) oluşumunun önüne geçilir

Lazerle Saç Tedavisi fiyatı Nedir?

Lazerle saç tedavisi fiyatları için saç yapınızı inceleyerek kullanılacak tekniklerin uzmanlarımız tarafından gerekli tetkikler sonrasında belirlenmesi ve tarafınıza daha sağlıklı bilgi verilebilmesi için online veya telefonla randevu alabilirsiniz.